آموزش نوشتن پروپوزال و رعایت موارد تخصصی در نگارش پایان نامه
چطور پروپوزال پایان نامه بنویسیم
برای آموزش نوشتن پروپوزال باید یک سری نکات را رعایت کنید پس برای نتیجه گیری مناسب از این نکات تا آخر مطلب از نگارش وب سایت رسمی پروپوزال نویسی همراه دانشجو همراه باشید.
اصطلاحات علمی را توضیح دهید:
آموزش نوشتن پروپوزال در مطالعاتی که شما برای انتخاب موضوع پایاننامه انجام دادهاید قطعا اصطلاحات فراوانی وجود دارد که ممکن است همۀ خوانندگان با آنها آشنایی نداشته باشند بنابراین باید این اصطلاحات علمی را توضیح دهید تا خواننده قادر به درک متن اصلی باشد. امکان دارد این اصطلاحات، عمومی و یا تخصصی باشند از این رو بهتر است به توضیح اصطلاحاتی بپردازید که مربوط به پروژه است و البته از حوزۀ پژوهش هم خارج نیست.
به بیان مسئله و اهمیتی که موضوع دارد بپردازید:در این مرحله از پروپوزالنویسی، پژوهشگر ملزم است دلیل انجام تحقیق خود را صریحا بیان کند.
در واقع میتوان گفت بیان مسئله سوالی است که در ذهن محقق شکل گرفته و وی را به انجام پژوهش واداشته است.
از ابزارها و منابع جمعآوری اطلاعات استفاده کنید:
هر پژوهشگری برای اینکه بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کند ناگزیر است به منابع و ابزارهای مناسب رجوع کند. با توجه به موضوع تحقیق، ابزارها و منابعی که مورد نیاز هستند متفاوت خواهند بود. در رشتههای نظری مهمترین منابعی که میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند کتابخانهها و اسناد علمی و تاریخی هستند. ولی در موضوعاتی همچون علوم پزشکی، تجربه و آزمایش از منابع الزامی به شمار میروند.
چنانچه این دست از منابع نتوانند نیازهای محقق را برطرف کنند باید برای جمعآوری اطلاعات لازم از روشهایی همچون انجام آزمایش و مشاهده، مصاحبه و تهیۀ پرسشنامههای گوناگون بهره بگیرند. از نکات ضروری که در انتخاب ابزار جمعآوری اطلاعات وجود دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ابزاری که انتخاب شده است با روش تحقیق تناسب داشته باشد.
ابزار جمعآوری دادهها به صورت کامل تشریح شده باشد.
روشی که برای تحلیل دادهها مورد استفاده قرار گرفته است مشخص شده باشد.
نحوه نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد
پیشینۀ تحقیق را بیان کنید:
در هر تحقیق باید مشکلی برطرف شود از این رو بایستی پژوهشگر پیش از انجام تحقیق به بررسی موارد زیر بپردازد: تحقیق حاضر چه مواردی را به تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته است اضافه خواهد کرد. انجام این کار سبب میشود تا تمامی نتاج تحقیقات پیشین مورد استفاده قرار گیرد، از کار تکراری اجتناب گردد و همچنین نقاط قوت و ضعفی که در تحقیقات قبلی وجود داشته است آشکار شود.
اهداف پژوهش را تعیین کنید: در این مرحله از پروپوزالنویسی محقق بایستی اهداف کلی و جزئی انجام تحقیق خود را به وضوح تعیین کند. هدف کلی از عنوان تحقیق مشخص است اما باید به طور دقیقتر و رساتر بیان گردد. منظور از اهداف جزئی هم قسمتی از اهداف کلی است که مجموع آنها اهداف کلی را میسازند.
روشها و مراحل اجرای پژوهش خود را بیان کنید:
در این مرحله لازم است محقق به جامعۀ آماری و نمونۀ مورد آزمایش، روشهای جمعآوری دادهها، ابزار و شیوههای گردآوری اطلاعات و دادهها و همچنین روشهای نمونهگیری اشاره کند.
منابع و مآخذ را بیان کنید – آموزش نوشتن پروپوزال:
آموزش نوشتن پروپوزال: از نکات مهمی که به اعتبار علمی پروپوزال و پایاننامه میافزاید بهره گرفتن از منابع علمی معتبر است. همۀ دادههایی که محقق در متن به آنها اشاره کرده است باید با ذکر منبع در این بخش از پروپوزال بیاورد.
یک پروپوزال خوب چه ویژگی هایی دارد؟
حاصل پروپوزالی که خوب نوشته شود میتواند یک پایاننامه و مقاله ی عالی باشد. با توجه به موارد بیان شده میتوان گفت که یک پروپوزال خوب ویژگیهای زیر را دارد:
محتوای آن از اعتبار علمی بالایی برخوردار است.
متناسب با آخرین روشها و پیشرفت های علمی است.
انسجام و صراحت در بخشهای مختلف آن واض باشد.
برای ارائه یک پروپوزال خوب باید موارد زیر که در رابطه با پروپوزال نویسی است را رعایت کنید:
موضوعی انتخاب کنید که علاوه بر این که در زمینه ی تخصصی شماست مدرن و جدید است.
آخرین شیوهها و متدهایی که عرضه شدهاند را مطالعه کنید.
مسئله را به طور کامل شرح دهید.
ایدهای که دارید توجیح علمی داشته باشد و قادر به ادا کردن حق مطلب باشد.
بخشهای گوناگون پروپوزال را با دانش و آگاهی کامل تکمیل کنید.
نکات مهم در پروپوزالنویسی
یک سری نکات مهم وجود دارد که برای نوشتن پروپوزال تحقیقاتی بهتر است آنها رارعایت کنیم:
عنوان انتخابی ما برای پروژه باید چکیده ای از آن چیزی باشد که در ذهن دارید. عنوان انتخابی باید هدف هایی را که دارید به خواننده انتقال دهد و همچنین بتواند چارچوب کلی تحقیق را رعایت کند. در واقع عنوان کار شما باید معرف این باشد که قرار است شما چه چیزی را در چه شرایطی مورد مطالعه قرار دهید.
در نگارش پروپوزال سعی کنید از منابع جدید و معتبر استفاده کنید. افزون بر استفاده از منابع فارسی از منابع خارجی نیز باید بهره بگیرید.
در خصوص نگارش انگلیسی، حتما در رابطه با متن پروپوزال از یک مترجم و یا ترجمه گر کمک بگیرید.
در پروپوزال، حداقل یک صفحه را به پیشینه ی تحقیق و یک صفحه را به فهرست منابعی که در نگارش پروپوزال بکار برده ایم باید اختصاص دهیم.
اگر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد هستید باید پروپوزال را حداقل در ۵ صفحه و اگر دانشجوی مقطع دکتری هستید باید آن را در ۸ صفحه ارائه کنید.
در خصوص نحوۀ انتخاب شیوۀ تحقیق، سعی کنید عملیترین، مناسب ترین، هماهنگ ترین و همچنین علمی ترین روش را انتخاب کنید.
از دادن توضیحات اضافه هم اجتناب کنید.
پروپوزال را مرتب و با بخشبندی صحیح تحویل دهید و مطالب را بر روی یک روی کاغذ A4 تایپ نمایید.
برای تایپ پروپوزال از فونت استاندارد “Times New Romans” با فونت ۱۲ استفاده کنید.
نتیجه گیری در آموزش نوشتن پروپوزال
امیدواریم با رعایت نکات گفته شده بتوانید پروپوزال خود را به بهترین شکل نوشته و از آن به شکل مناسبی دفاع کنید.
شما میتوانید برای ارائه و نوشتن پروپوزال خود از خدمات و مشاوره رایگان همراه دانشجو استفاده کنید
پیشنهاد میکنیم قبل از هرگونه تصمیم گیری و یا بستن این صفحه با کارشناس ارشد تیم همراه دانشجو مشاوره رایگان داشته باشید همچینان میتوانید برای سفارش پروپوزال خود کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.